Geschiedenis Festival 7 oktober 2017

Geschiedenis leeft in Nederland! Dat blijkt uit het overweldigende succes van het Geschiedenis Festival van voorgaande jaren. Ook dit jaar organiseert Historisch Nieuwsblad hét evenement voor alle geschiedenisliefhebbers van Nederland. Een dag lang gaan de beste historici uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Programma

Inmiddels is het programma van het Geschiedenis Festival 2017 bijna compleet. Antony Beevor, Cynthia McLeod, Adrian Goldsworthy, Luc Panhuysen, Maarten van Rossem, Frans Verhagen, Herman Pleij, Suzanna Jansen, Frits van Oostrom, Annegreet van Bergen, Herman Snel en vele anderen hebben hun komst bevestigd.

Ardennenoffensief

De onderwerpen die tijdens het festival aan bod komen variëren van de hevige strijd tijdens het Ardennenoffensief tot een kritische kijk op de Surinaamse geschiedenis en van geluk tijdens de Gouden Eeuw tot het trieste lot van Indiaanse stammen in negentiende-eeuws Amerika.

Maar het festival biedt veel meer dan lezingen alleen. Denk aan schrijfworkshops, een theatershow over de biseksuele koning Willem II of een college over hoe het slagveld van Waterloo heeft geroken.

Libris en Labrys Reizen sponsor

Boekhandelscollectief Libris is, net als voorgaande jaren, wederom de hoofdsponsor van het Geschiedenis Festival. Daarnaast heeft ook Labrys Reizen zich als sponsor aan het Geschiedenis Festival verbonden. Deze reisorganisatie werkt al jaren met Historisch Nieuwsblad samen en verzorgt culturele reizen met prominente historici die de reiservaring verrijken.

 Geschiedenis Festival 2017

Zaterdag 7 oktober, 9.00u – 18.00u
Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem
www.geschiedenisfestival.nl

Bekijk ook