Schilderen als Vincent

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

In juli en augustus 2017 zijn er op donderdag extra kinderworkshops in het Van Gogh Museum. Heb jij een Stadspas? Dan zijn de workshops zelfs gratis! Schilder net als Vincent mooie bomen onder een stralende lucht.

Onder een boom liggen

Ben jij weleens onder een boom in het gras gaan liggen? Wat zag je dan, als je omhoog keek? Vincent van Gogh maakte een schilderij van hoe zoiets er uit kan zien. Maar of hij daarvoor ook écht onder een boom heeft gelegen, dat weten we niet… Wat denk jij?

Eerst wordt Vincents schilderij eens goed bekeken, maar natuurlijk gaan we ook zelf schilderen! In deze workshop leer je, hoe je prachtige bloeiende takken maakt voor een stralende lucht.

In de kinderworkshops wordt gewerkt met diverse materialen, zoals verf en inkt. De kinderen dragen natuurlijk een schilderschort, maar houd er rekening mee dat er soms toch iets op de kleding terecht kan komen.

[ Bekijk hier meer informatie ]

Bekijk ook