Europa voor 13-18 jarigen

'Europa ligt ergens anders.' Met deze provocerende zin begon het eerste hoofdstuk van 'Europa. Een jongerenblad'. Dat klopt natuurlijk niet. Als EU‑burgers zijn wij thuis in Europa. We zitten wel midden in Europa, maar we hebben toch een boel vragen over wat Europa betekent en wat Europa doet. Dit magazine toont wat Europa betekent. Bijvoorbeeld: wie heeft het voor het zeggen in Europa? Wat betekent de Europese Unie voor de mensen in het dagelijks leven? Welke koers volgt ons continent in een geglobaliseerde wereld? Hoe moet de toekomst van Europa eruitzien? Al deze vragen en nog veel meer komen in deze brochure aan bod. Dit blad is bedoeld voor leerlingen van 13 tot 18 jaar en biedt hun de kans om over deze thema’s te lezen en te leren en daarover op interactieve wijze in debat te gaan. Bij dit blad hoort een speciale gids voor docenten.

[ Download hier het boekje (pdf-formaat) ]

[ Dowload hier de docentenhandleiding (pdf-formaat) ]

Bekijk ook