Nationale Museumweek 3 t/m 9 april 2017

Hoe krijgen we meer waardering voor museale collecties? Hoe versterken we de goede naam van onze musea die deze schatten bewaren, onderzoeken en presenteren? Hoe bereiken we mensen die niet of weinig in een museum komen? 

Ons echte goud. Dichterbij dan je denkt!

De Nationale Museumweek wordt georganiseerd om het draagvlak voor musea in Nederland te versterken. ‘Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!’ is het thema. Opzienbarende objecten spelen de hoofdrol tijdens live evenementen door het land, die jaarlijks aandacht genereren onder een nieuw publiek. De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend publieksevenement dat musea door het hele land en hun collecties in de schijnwerpers zet. Doel is meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek te krijgen. De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging waarin de Nederlandse musea samenwerken. Gezamenlijk wordt gebouwd aan het versterken van het grote publieke belang van musea. Voor iedereen!

www.nationalemuseumweek.nl

Op nationalemuseumweek.nl, een responsive site, zijn de pronkstukken van de deelnemende musea te vinden. Met een korte toelichting wat deze museumschat van waarde maakt voor de stad, de streek, voor ons land of voor onze toekomst. De site is de centrale nieuws- en informatievoorziening over de week. Deelname is voorbehouden aan leden en gelieerde instellingen van de Museumvereniging. De site gaat live in maart 2017.

In tal van musea zijn bijzondere activiteiten. Bekijk hier bijvoorbeeld het aanbod van Museum het Valkhof in Nijmegen.

 

Bekijk ook