Foto-expositie oorlogsgeweld

Van 2 februari t/m 18 juni 2017 wordt in Nationaal Monument Kamp Vught de foto-expositie ‘Kijk niet om’ gehouden, met een keuze uit het recente werk van oorlogsfotograaf Marielle van Uitert (1973). Zij is dan net terug van een reis naar de frontlinie van Mosul in Irak.

Duizend ogen

Marielle maakt sinds 2008 fotoreportages in opdracht en op eigen initiatief in oorlogs- en conflictgebieden. In november 2016 verscheen haar derde fotoboek ‘Duizend ogen’ bij Uitgeverij de Geus. In ‘Kijk niet om’ is een aantal recente foto’s te zien, naast nog niet eerder gepubliceerde foto’s.

Filmportret

De expositie bevat rauwe oorlogsfoto’s, gecombineerd met indringende en ontroerende portretten van burgers die leven met de dreiging van oorlogsgeweld. Het werk is gegroepeerd opgesteld in vier denkbeeldige continenten. Regisseur Ellen van Kempen maakte voor de expositie een filmportret van Marielle: ‘Kijk_sta stil’.

Voor scholieren in het voortgezet onderwijs is een speciaal educatief aanbod ontwikkeld, dat gratis beschikbaar is. De expositie-teksten zijn in het Engels vertaald.

[ Lees meer op de site van Nationaal Monument Kamp Vught ]

Bekijk ook